Ξεπαγώνουν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων

ακίνηταΣήμερα αναμένεται να γίνουν 46 πλειστηριασμοί ακινήτων, όχι πρώτης κατοικίας, από κακοπληρωτές που θεωρούνται στρατηγικοί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα θα χτυπήσει το πρώτο «σφυράκι» της χρονιάς ενώ σε περίπου ένα μήνα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει και με τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Τα τραπεζικά ιδρύματα ολοκλήρωσαν στις 31/12/15 την αποστολή ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες δανειολήπτες, καλώντας τους να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους ώστε να θεωρηθούν συνεργάσιμοι και να αποφύγουν τον πλειστηριασμό. Πρόθεση των τραπεζών είναι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οφειλετών σε πλήρη αδυναμία, όλοι οι ληξιπρόθεσμοι δανειολήπτες να καταβάλουν μηνιαίως έστω μία συμβολική δόση δανείου ενώ οι επαγγελματίες κακοπληρωτές να «αποκαλυφθούν»

Στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθούν οι πλειστηριασμοί για το 2016, παραμένοντας στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα την περασμένη χρονιά όπου στην πράξη οι πλειστηριασμοί «πάγωσαν». Τα τελευταία επίσημα στοιχεία για το 2014 έδειξαν ότι οι πλειστηριασμοί υποχώρησαν στις 16.000 από 19.200 το 2013, έναντι των ετών «αιχμής» 2008 (43.000 πλειστηριασμοί) και 2009 (52.000).

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s