Εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις συμβάσεις μένουν τα δημόσια έργα

Δημόσια έργαΕκτός του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) θα μείνουν, τουλάχιστον ως τον Μάιο του 2017, οι συμβάσεις για τα δημόσια έργα, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε την Τετάρτη ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, κατά την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αφορά στο σύστημα κρατικών προμηθειών.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, έως το τέλος του 2017 θα έχει αλλάξει πλήρως το καθεστώς των κρατικών προμηθειών με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων για λογαριασμό του Δημοσίου, τη διαφάνεια των διαδικασιών αλλά και καλύτερες υπηρεσίες και αγαθά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, σε αυτή τη φάση θα εξαιρεθούν από το σύστημα οι συμβάσεις των δημοσίων έργων καθώς ζητήθηκε από το υπουργείο Υποδομών να μη γίνονται οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την οποία γίνονται πλέον, από τον περασμένο Οκτώβριο, όλοι οι διαγωνισμοί άνω των 60.000. Τα δημόσια έργα θα ενταχθούν στο σύστημα από τον Μάιο του 2017.

Ο κ. Παπαδεράκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου 2016 θα δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μικρές οφειλές στο Δημόσιο.

«Έχουμε πολλή δουλειά, αλλά πιστεύουμε στην εθνική σημασία του εγχειρήματος του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Το έργο είναι στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας αλλά το αντιμετωπίσαμε ως ανάγκη για να αντιμετωπίσει τα νοσηρά σημεία του ισχύοντος συστήματος και προς όφελος της οικονομίας και των παραγωγικών δυνάμεων» δήλωσε ο κ. Παπαδεράκης.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s