Έκθεση ιδεών για πρότυπο περίπτερο στην Τεχνόπολη

peripteraΈκθεση των προτάσεων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιδεών για το Σχεδιασμό Πρότυπου Περιπτέρου φιλοξενείται από χθες ως τις 24 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, κτίριο «Μηχανουργείο»: Πειραιώς 100.

Σκοπός της έκθεσης είναι η αναζήτηση με σύγχρονη προσέγγιση πρωτότυπων σχεδιαστικών προτάσεων, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των περιπτέρων του δήμου Αθηναίων και την ανανέωση της μορφής τους.

«Το ιστορικό κέντρο αλλά και ευρύτερα η πόλη, έχουν ανάγκη από ένα νέο, πρωτοποριακό, λειτουργικό και καλαίσθητο πρότυπο περιπτέρου, που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του αστικού τοπίου και της εικόνας της πρωτεύουσας. Συμβάλλοντας, παράλληλα, και στην καταπολέμηση της αυθαιρεσίας, της ανομίας και της καταπάτησης του δημόσιου χώρου», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας την έκθεση ιδεών «Πρότυπου Περιπτέρου».

«Η σημερινή εικόνα, σημείωσε ο κ. Καμίνης, με τις παράνομες επεκτάσεις χρήσης γύρω από πολλά από τα σημερινά περίπτερα, αυτό το σκηνικό ενός αυτοσχέδιου μίνι – μάρκετ, πρέπει να εξαλειφθεί. Η αναζήτηση ενός νέου μοντέλου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, που βεβαίως δεν εξαντλεί το ζήτημα, το οποίο έχει και άλλες λειτουργικές και θεσμικές παραμέτρους προς ρύθμιση. Ο δήμος πάντως και σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, προχωρά συντονισμένα και στοχευμένα.

Στόχος είναι το νέο πρότυπο περίπτερο της Αθήνας να αποδειχθεί λειτουργικό και καλαίσθητο, συνδυάζοντας στοιχεία της παράδοσής του με τις νέες σχεδιαστικές και αισθητικές αντιλήψεις. Να είναι εντάξιμο σε περιβάλλοντα που, εντός του αστικού ιστού της Αθήνας, είναι εμφανώς διαφορετικά. Να είναι επίσης συμβατό με την εικόνα και τις ανάγκες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, της οποίας μάλιστα η τουριστική κίνηση βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τροχιά. Και να ενσωματώνει με τρόπο ευρηματικό αλλά ορατό, στοιχεία του παραδοσιακού περιπτέρου, που υπήρξε χαρακτηριστικό τοπόσημο της ελληνικής πρωτεύουσας».

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s