Τρείς συν μια εκκρεμότητες που «βαλτώνουν» τις επενδύσεις στις ΑΠΕ

Α.Π.Ε.Σειρά από εκκρεμότητες στο χώρο των ΑΠΕ επισημαίνουν, μιλώντας στο energypress, παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι πέραν του κεντρικού ζητήματος που είναι η οριστικοποίηση του νέου σχεδίου στήριξης, κάνουν λόγο για βραδύτητα στις εξελίξεις «με αποτέλεσμα να βαλτώνουν οι επενδύσεις».

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

  1. Ενώ αναμένεται το νέο σχέδιο στήριξης, λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου η προθεσμία για καταβολή εγγυητικών επιστολών (χωρίς να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αν θα πληρώσουν τελικά για μια βιώσιμη επένδυση), με κίνδυνο να γυρίσουν αδειοδοτικά δύο χρόνια πίσω χιλιάδες μεγαβάτ ΑΠΕ.
  2. Ενώ πέρασε η ρύθμιση για την επιβολή “τέλους διακοψιμότητας” στις ΑΠΕ, δεν προχωρά η παράλληλη ρύθμιση για να εκπίπτει το τέλος αυτό από τα ακαθάριστα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών εις ολόκληρο εντός του οικονομικού έτους που το πληρώνουν.
  3. Επτά μήνες μετά την υπόσχεση του ΔΕΔΔΗΕ για άνοιγμα ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη προκειμένου να διευκολυνθούν έργα αυτοπαραγωγής (net metering), ο Διαχειριστής δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε δημοσιοποίηση των παλαιών έργων που χάνουν τους όρους σύνδεσης απελευθερώνοντας πολύτιμο ηλεκτρικό χώρο.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s