Προς ματαίωση ο διαγωνισμός «Κτήμα 13»

Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Ανώνυμη ΕταιρείαΕντός της εβδομάδας αναμένεται η τελική απόφαση για τη ματαίωση του διαγωνισμού «Κτήμα 13», ύψους 572 εκατ. ευρώ της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση», μετά και τις χθεσινές διαβεβαιώσεις από πλευράς των εταίρων, ότι δεν υπάρχει διαφωνία ως προς την ακύρωσή του. Στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τη διοίκηση του Κτηματολογίου, προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα αναφορικά με τον νέο διαγωνισμό, όπως προκύπτει στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους των δανειστών.

Η συνεδρίαση της ΕΚΧΑ με θέμα τη λήψη απόφασης για την ακύρωση και επαναπροκήρυξη του μεγάλου αυτού έργου που αφορά στην κτηματογράφηση του υπόλοιπου της χώρας, αναμένεται πιθανόν για αύριο, Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2014 καταγγελίες προς την ΕΚΧΑ έκαναν λόγο για προσυμφωνημένες προσφορές, με αποτέλεσμα να «παγώσει« η διαδικασία της συμβασιοποίησης των συγκεκριμένων μελετών με τις μειοδότριες εταιρείες.

Για παράγοντες της αγοράς, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που αφορά 28 μελέτες για 28 νομούς, καλύπτοντας το 65% της χώρας (16 εκατ. δικαιώματα), είναι ταυτισμένος με «καρτέλ» των μελετητικών γραφείων και των προσυμφωνημένων εκπτώσεων. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αφορούσαν ελληνικά γραφεία που «κατέβηκαν» στον εν λόγω διαγωνισμό (28 ξεχωριστούς διαγωνισμούς), του οποίου η πρώτη φάση έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2013, με μικρές προσφορές εκπτώσεων από 0,5% μέχρι 5% και με τέτοιο τρόπο ώστε η «πίτα» να μοιράζεται σε όλους.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s