Οριστικά νέος διαγωνισμός για την κτηματογράφηση της χώρας

Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Ανώνυμη ΕταιρείαΣτην επαναδημοπράτηση του διαγωνισμού ΚΤΗΜΑ 13 ύψους 572 εκ. ευρώ για το υπόλοιπο της κτηματογράφησης της χώρας προχωρεί η διοίκηση της ΕΚΧΑ, με απόφαση που έλαβε σήμερα το μεσημέρι το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Είχε προηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες συνάντηση χθες το απόγευμα μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και των δανειστών, από την οποία φαίνεται να άναψαν το πράσινο φως για την ακύρωση του διαγωνισμού.

Τις τελευταίες μέρες τα τεχνικά κλιμάκια είχαν βομβαρδιστεί από τους μελετητές του έργου, που πίεζαν να συνεχιστεί ο διαγωνισμός με νέους όρους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου το 2020 που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση.

Τελικά οι θεσμοί δεν φάνηκε να πείστηκαν από τα επιχειρήματα που άκουσαν, προκρίνοντας την λύση που είχε αποφασίσει τόσο η διοίκηση της ΕΚΧΑ όσο και η πολιτική ηγεσία από καιρό. Άλλωστε υπάρχει η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, ότι η ΕΕ δεν θα χρηματοδοτούσε το έργο εάν δεν προκηρυσσόταν νέος διαγωνισμός.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση αποφάσισε σήμερα μετά από πολλές αναβολές την ακύρωση του διαγωνισμού και την προετοιμασία της προκήρυξης νέου διαγωνισμού.

της Μαριάννας Τζάννε
αναδημοσίευση από Newmoney.gr

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s