Διεθνής διαγωνισμός από ΤΕΕ για ακίνητο επί της Κηφισίας

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕΣε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση οικοπέδου-φιλέτου, στο «δακτυλίδι» της λεωφόρου Κηφισίας, προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Το ακίνητο, έκτασης 9 στρεμμάτων και αξίας 15,5 εκατ. ευρώ, δίδεται αντιπαροχή, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις αρχές Αυγούστου.

Το ακίνητο βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό και περικλείεται από τις οδούς Διστόμου και Αλαμάνας (μπροστά από το Ιατρικό Αθηνών), στη θέση «Σωρός» του Δήμου Αμαρουσίου. Έχει έκταση 9.066 τ.μ. και συντελεστή δόμησης 1 (δηλαδή μπορούν να ανεγερθούν 9.066 τ.μ.), με κάλυψη 40% και μέγιστο ύψος κτιρίου τα 16 μέτρα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι χρήσεις γης στο συγκεκριμένο σημείο επιτρέπουν… τα πάντα: από κατοικία και χώρους συνάθροισης κοινού έως καταστήματα, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, διαγωνιστικά κέντρα, χώρους εκπαίδευσης και γραφεία. Το οικόπεδο αγοράστηκε το 1972 από το ΤΕΕ (το οποίο έχει σήμερα και την πλήρη κυριότητά του) και έχει αντικειμενική αξία 15,5 εκατ. ευρώ.

Όπως συνηθίζεται, λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει να κατασκευάσει το κτίριο αποκλειστικά με δική του χρηματοδότηση. Και ως αντάλλαγμα θα λάβει την κυριότητα ενός τμήματος του κτιρίου και το αντίστοιχο ποσοστό επί του οικοπέδου.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στο ΤΕΕ έως τις 22 Ιουλίου, ενώ η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει την Τρίτη 8 Αυγούστου.

του Γιώργου Λιάλιου
αναδημοσίευση από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s