Πτώση 1,9% στα υλικά κατασκευής νέων κτιρίων το Μάιο

οικοδομικα υλικάΟ Γενικός Δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών σημείωσε πτώση 1,9% τον Μάιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ έναντι του Απριλίου ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1%.

Συνεχίστηκε και τον Μάιο η υποχώρηση των τιμών υλικών κατασκευής κατοικιών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του Μαΐου 2016 σημείωσε πτώση 1,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015, έναντι υποχώρησης 1,8% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2015 προς το 2014.

Σε σύγκριση με το δείκτη του Απριλίου 2016, ο Γενικός Δείκτης τον Μάιο ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1%, έναντι επίσης οριακής μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντιστοίχων δεικτών του 2015.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2014 – Μαΐου 2015, κατέγραψε μείωση 2,1%, έναντι πτώσης 2,4%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s