9ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την “Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή”

ενεργειακή απόδοσηΤο Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ, συντονιστής των δικτύων“PROMITHEAS – The Energy and Climate Change Policy Network” και “BSEC – Green Energy Network”, οργανώνει το 9o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή» στις 12-14 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) και της Ακαδημαϊκής Πρωτοβουλίας του ΟΗΕ (United Nations Academic Impact (UNAI)). Στην εναρκτήρια συνεδρία έχουν προσκληθεί να ομιλήσουν αξιωματούχοι του UNAI, του ΟΣΕΠ, της κυβέρνησης, πρέσβεις και εκπρόσωποι τραπεζών και επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στα θέματα της πράσινης οικονομίας.

To Συνέδριο αρθρώνεται σε τρία τμήματα: α) τη πρώτη ημέρα στο «Φόρουμ για Πράσινες επενδύσεις (Green Energy Investments Forum)» με στόχο τη συζήτηση για προώθηση «πράσινων» επενδύσεων (πολιτικές, τεχνολογίες αιχμής, χρηματοοικονομικά, τάσεις και επενδυτικές ευκαιρίες). β) τη δεύτερη ημέρα οι «επιστημονικές ανακοινώσεις (Scientific papers)» στις θεματικές περιοχές της ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και της βιώσιμη ανάπτυξης και γ) την τρίτη ημέρα η «Συνάντηση μεσιτείας για συνεργασίες (Brokerage event)» για παρουσίαση ερευνητικών έργων και αναζήτηση προτάσεων συνεργασίας στα πλαίσια των προσκλήσεων του HORIZON 2020 και άλλων προγραμμάτων.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s