Προωθείται η επανεπένδυση των πόρων του «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

εξοικονόμηση κατ' οίκονΜε τις ανακοινώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού του ΥΠΕΝ, Δημοσθένη Παπασταμόπουλου, από το βήμα Ενεργειακού Συνεδρίου στις αρχές Ιουλίου, για επανεκκίνηση του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» (Διαβάστε εδώ περισσότερα), το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Οικονομικών αποφάσισαν οι πόροι του «Ταμείου Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» που θα επιστραφούν και οι τόκοι από τα κεφάλαια του έντοκου τραπεζικού λογαριασμού να επανεπενδύονται, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων κατοικιών.

Ειδικότερα, σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναφέρεται ότι «Οι πόροι του Ταμείου που θα επιστραφούν καθώς και οι τόκοι που προκύπτουν από τα κεφάλαια του έντοκου τραπεζικού λογαριασμού του άρθρου 1 παράγραφος 4 της παρούσας, σε ότι αφορά το τμήμα του Ταμείου, θα επενδυθούν για μια ακόμη φορά για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφισταμένων οικιών. Από τους πόρους των επιστροφών, πόροι έως σαράντα (40) εκατομμύρια Ευρώ δύναται να χρησιμοποιηθούν για το πρόγραμμα της άμεσης ενίσχυσης των νοικοκυριών και των ενεργειακών επιθεωρήσεων. Οι ανωτέρω πόροι δύναται να συνδυασθούν με άλλους εθνικούς πόρους και να επενδυθούν για την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενες οικίες στο πλαίσιο της ΚΥΑ με Α.Π. Φ.Β1/Ε2.1/244/6/5.1.2011 (ΦΕΚ Β 54/26.01.2011) με τίτλο «Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», όπως κάθε φορά τροποποιείται και ισχύει.

Μετά τηv επανεπένδυση για μια ακόμη φορά των πόρων του Ταμείου, ως ανωτέρω, οι πόροι που επιστρέφονται στο Ταμείο καθώς και οι τόκοι, όπως πιστοποιούνται από την Επενδυτική Επιτροπή, επαναχρησιμοποιούνται για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς και διαδικασίες της Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε. καθώς και για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ενίσχυσης επιχειρήσεων παροχής ενεργειακών υπηρεσιών στο πλαίσιο παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας».

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s