Υπεγράφησαν οι συμβάσεις β’ φάσης κτηματογράφησης σε Αθήνα, Βόλο, Λαμία και Λιβαδειά

Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Ανώνυμη ΕταιρείαΤην υπογραφή των συμβάσεων μελετών β’ φάσης κτηματογράφησης για τον δήμο Αθηνών, Βόλου, Λαμίας και Λιβαδειάς, ανακοίνωσε η ΕΚΧΑ .Α.Ε., μετά την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ_Β-14.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μελέτες που αφορούν συνολικά 1,7 εκατ. δικαιώματα και 301.000 στρέμματα. Ειδικότερα, 1,35 εκατ. δικαιώματα  και 38.000 στρέμματα αφορούν στην Αθήνα, 177.000 δικαιώματα και 26.000 στρέμματα στο Βόλο και 184.000 δικαιώματα και 237.000 στρέμματα στη Λαμία – Λιβαδειά, αντίστοιχα.

Με την υλοποίηση των σχετικών μελετών θα έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση των 107 αστικών περιοχών που ξεκίνησαν να κτηματογραφούνται το 2008. Στις συμβάσεις, όπως επισημαίνεται, προβλέπεται για πρώτη φορά η διαδικασία της προανάρτησης, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018.

Μέσω της προανάρτησης, ενημερώνονται οι δικαιούχοι για το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεών τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων της κτηματολογικής βάσης, τη μείωση των προδήλων σφαλμάτων, τη διόρθωση των σφαλμάτων επεξεργασίας, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του αριθμού των αιτήσεων διόρθωσης και των ενστάσεων που θα υποβληθούν κατά την ανάρτηση.

Κατά τη διαδικασία της ανάρτησης που θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2018, οι πολίτες θα παραλάβουν ατομικά κτηματολογικά αποσπάσματα και διαγράμματα, ώστε να μπορούν να ελέγξουν, να επιβεβαιώσουν και να διορθώσουν – αν χρειαστεί – τυχόν σφάλματα που ενδέχεται να υπάρχουν και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προανάρτησης.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s