Στο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον» περίπου 25-30 εκατ. ευρώ από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

εξοικονόμηση κατ' οίκονΕνισχύεται το ΕΤΕΑΝ και συγκεκριμένα το ποσό που προορίζεται για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εξοικονομώ», μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης του υπουργού ΥΠΕΝ, σύμφωνα με την οποία το 13% των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για το 2016, διατίθεται για την ενίσχυση παρεμβάσεων σε υφιστάμενες οικίες στα πλαίσια του προγράμματος.

Όπως υπολογίζεται, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 25-30 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:

«Ποσοστό δεκατρία τοις εκατό (13%) των εσόδων διατίθεται για την άμεση ενίσχυση παρεμβάσεων για βελτίωση ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων οικιών. Οι ανωτέρω πόροι συνδυάζονται με πόρους του «ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ» (ΚΥΑ 31654/ΕΘΥ1415/20.7.2010 – ΦΕΚ 1262/Β/6.8.2010) για την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενες οικίες στο πλαίσιο της κοινής υπουργικής απόφασης με αριθμ. Πρωτ. Φ.Β1/Ε2.1/244/6/5.1.2011 (ΦΕΚ Β΄ 54/26.01.2011) με τίτλο «Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», όπως κάθε φορά τροποποιείται και ισχύει. Προς επίτευξη του ανωτέρω σκοπού, οι πόροι μεταφέρονται σε σχετικό τραπεζικό λογαριασμό του Δικαιούχου του ανωτέρω Προγράμματος, Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ (ΕΤΕΑΝ ΑΕ).

Πόροι που τυχόν δε χρησιμοποιηθούν για το ανωτέρω Πρόγραμμα, διατίθενται από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ σε λοιπά προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα, που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s