Σ. Φάμελλος: Δεν μπορούμε να χαρίσουμε τα πρόστιμα των αυθαιρέτων

ΑυθαίρεταΑπό το Ηράκλειο, όπου και βρέθηκε τη Δευτέρα, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Περιφέρειας Κρήτης για την κυκλική οικονομία, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος έδωσε τις δικές του απαντήσεις ως προς τις προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, με φόντο την ανησυχία των ιδιοκτητών αυθαιρέτων και του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου.

Στο περιθώριο λοιπόν του Συνεδρίου για την Κυκλική Οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ξεκαθάρισε πως η αλλαγή προσώπων στο υπουργείο και η αποχώρηση του «πνευματικού πατέρα» της νέας νομοθετικής ρύθμισης, δηλαδή του προκατόχου του Γιάννη Τσιρώνη, δε σημαίνει πως η προωθούμενη νομοθέτηση μπαίνει στον «πάγο».

‘Ίσα-ίσα, όπως διαβεβαίωσε τουλάχιστον ο κ. Φάμελλος, συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία για την τελική κατάρτιση και ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου. Ένα θεσμικό πλαίσιο μάλιστα που θα διακατέχεται, όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός, από το στοιχείο της δικαιοσύνης…

 «Δεν υπάρχει καμία διακοπή. Συνεχίζεται η δουλειά μέσα στο υπουργείο στο συγκεκριμένο θέμα. Θέλουμε, με το νέο θεσμικό πλαίσιο όχι μόνο για τα αυθαίρετα, αλλά συνολικά για τη δόμηση, να πάμε σε μια νέα σελίδα. Μια νέα σελίδα που θα έχει έναν τίτλο: Δικαιοσύνη.

Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία, έτσι ώστε και οι νόμιμοι, οι τυπικοί πολίτες να μην αδικηθούν, γιατί έχουν πληρώσει ένα κόστος. Αλλά και να μη μείνουν αδικημένοι, στερημένοι από το σπουδαίο αγαθό της κατοικίας οι υπόλοιποι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Σωκράτης Φάμελλος και συμπλήρωσε: «Θα υπάρξει λοιπόν ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα έχει, αν θέλετε, κάποια ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Θα διακατέχεται από κοινωνικές προτεραιότητες. Δεν μπορούμε μονοκοντυλιά να χαρίσουμε τις υπερβάσεις και τα πρόστιμα όλα. Θα πρέπει όμως όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, να έχουν μια προτεραιότητα, μια εξυπηρέτηση».

του Μπάμπη Σαββίδη
αναδημοσίευση από B2Green

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s