Ενημερωτική εκδήλωση για την εξοικονόμηση ενέργειας στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στον Άλιμο

ενεργειακή απόδοσηΟ Δήμος Αλίμου στο πλαίσιο συμμετοχής του στο έργο CERtuS, διοργανώνει την Δευτέρα και Τρίτη5 & 6 Δεκεμβρίου 2016 ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την εξοικονόμηση ενέργειας από τους ενοίκους-κατοίκους του Δήμου στο πλαίσιο του έργου CERtuS.

Στην εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους τους Δήμου να ενημερωθούν για το πώς επιτυγχάνεται η ορθολογική διαχείριση της ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των οχημάτων που χρησιμοποιούν καθημερινά, οι τρόποι εξοικονόμησης οικονομικών και άλλων πόρων που μπορούν να επιτύχουν αν ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες και πρακτικές συμβουλές που θα τους συστήσουν οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι που θα παραστούν στην εκδήλωση. Επίσης, οι δημότες του Αλίμου θα πληροφορηθούν για τον καλύτερο τρόπο χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών και μηχανημάτων που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση των υφιστάμενων μέσων και εγκαταστάσεων που χειρίζονται και εκμεταλλεύονται στην καθημερινή τους ζωή, με απώτερο σκοπό τη γενικότερη ευαισθητοποίησή τους απέναντι σε ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η σύγχρονη κοινωνία, όπως είναι η αλόγιστη χρήση ενέργειας που πραγματοποιεί ο άνθρωπος επιβαρύνοντας ολοένα και περισσότερο το περιβάλλον.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CERtuS με τίτλο «Μηχανισμοί χρηματοδότησης και οικονομικά αποδοτικές επιλογές ανακαίνισης των υφιστάμενων κτηρίων σε σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης», που αφορά στη μελέτη τρόπων χρηματοδότησης των κτηριακών ανακαινίσεων μεγάλης κλίμακας σε δημοτικά κτίρια, ώστε να μειωθούν οι ενεργειακές τους ανάγκες σε επίπεδο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης. Το έργο επικεντρώνεται στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, που λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να προβούν σε μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, επειδή αυτές απαιτούν συνήθως σημαντικό επενδυτικό κεφάλαιο.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στα ΚΕΠ του Δήμου Αλίμου, Δωδεκανήσου 63 και Θουκυδίδου 43, Άλιμος – Αττικής, ώρα έναρξης 9:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο press@alimos.gr ή στο τηλ.: 213 200 8044 κα. Μαρία Λιαναντωνάκη.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s