Νέα ΚΥΑ στο »εξοικονομώ»: εκταμιεύσεις δανείων & αξιοποίηση επιστροφών

εξοικονόμηση κατ' οίκονΤροποποιήθηκε με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σταθάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Χαρίτση, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζει το B2Green.gr, στη νέα ΚΥΑ οι δύο Υπουργοί αποφάσισαν:

Την τροποποίηση της με Α.Π. Φ.Β1/Ε2.1/244/6/5.1.2011 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΦΕΚ Β 54/26.01.2011) με τίτλο «Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ως κατωτέρω:

  1. Η περίπτωση α) της παραγράφου 1.2 «Σύντομη περιγραφή – Διάρκεια Προγράμματος» του Οδηγού του Προγράμματος, αντικαθίστανται ως εξής:
    «α) καταληκτική ημερομηνία εκταμίευσης των δανείων από την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και από τους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στους λογαριασμούς των αναδόχων / προμηθευτών ορίζεται η 31.01.2017.».
  2. Στην παράγραφο 1.3 «Συνολικός προϋπολογισμός Προγράμματος και περιφερειακή κατανομή» του Οδηγού του Προγράμματος, προστίθεται νέο εδάφιο μετά το ένατο ως εξής:
    «Μετά την ανωτέρω ημερομηνία και έως την εκκαθάριση και το κλείσιμο των λογαριασμών μεσεγγύησης, τα διαχειριστικά κόστη καλύπτονται από πόρους του Ταμείου «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» που προέρχονται από επιστροφές δανείων ή/και λοιπούς εθνικούς πόρους».
  3. Το έβδομο εδάφιο μετά από τον υπέρτιτλο «Για τις αιτήσεις που θα υπαχθούν μετά την 01.01.2016» της παραγράφου 7.1 «Εκταμίευση προκαταβολής δανείου- Έναρξη Υλοποίησης Έργου – Έκδοση παραστατικών» τροποποιείται ως εξής:
    «Η εκταμίευση του συνόλου του δανείου πραγματοποιείται από τους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς το αργότερο έως 31.01.2017.»

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. πρωτ. υπ’ αριθμ. Φ.Β1/Ε2.1/244/6/5.1.2011 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΦΕΚ Β 54/26.01.2011), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Δείτε τη νέα ΚΥΑ. εδώ.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s