Συνεχείς οι αποφάσεις επιβολής κυρώσεων σε ενεργειακούς επιθεωρητές

Έπειτα από τις δύο συν δύο αποφάσεις επιβολής κυρώσεων σε ισάρθμους ενεργειακούς επιθεωρητές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, το ΥΠΕΝ επανήλθε με νέα απόφαση μέσα σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζει σήμερα το B2Green.gr, μία νέα απόφαση επιβολής κυρώσεων σε ενεργειακό επιθεωρητή εξέδωσε το ΥΠΕΝ, με την υπογραφή των κ.κ. Σταθάκη και Φάμελλου, πέντε μέρες μετά το Πάσχα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων τρία Ευρώ (1.503 Ευρώ), για τη βεβαίωση των εξής παραβάσεων:

  1. Παράβαση 1η : Ο ενεργειακός επιθεωρητής ανέγραφε ανακριβή ενεργειακά στοιχεία επί ενός Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, με αποτέλεσμα να μην εκτιμάται ορθά η ενεργειακή απόδοση της κτιριακής μονάδας που εμφανίζεται στο παραπάνω ΠΕΑ, υποπίπτοντας στην παράβαση του άρθρου 56, παρ.1, εδάφιο α του Ν. 4409/2016 (Α’ 136).
  2. Παράβαση 2η: Ο ενεργειακός επιθεωρητής υπέβαλε ανακριβή ενεργειακά στοιχεία και δικαιολογητικά επί του ανωτέρω Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, με αποτέλεσμα να μην εκτιμάται ορθά η ενεργειακή απόδοση της κτιριακής μονάδας που εμφανίζεται στο παραπάνω ΠΕΑ, υποπίπτοντας στην παράβαση του άρθρου 56, παρ.1, εδάφιο β του Ν. 4409/2016 (Α’ 136).
  3. Παράβαση 3η: Ο ενεργειακός επιθεωρητής εκπλήρωνε πλημμελώς τα επιστημονικά και επαγγελματικά καθήκοντα και τις συμβατικές του υποχρεώσεις καθώς δεν εφάρμοσε τα όσα προβλέπονται στις Τεχνικές Οδηγίες ΤΕΕ, αλλά και στις εν ισχύ νομικές διατάξεις κατά τη διενέργεια της ενεργειακής επιθεώρησης στο κτήριο του ανωτέρω Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, υποπίπτοντας στην παράβαση του άρθρου 56, παρ. 1, εδάφιο ε του Ν. 4409/2016 (Α’ 136).
  4. Παράβαση 4η: Ο ενεργειακός επιθεωρητής προέβη σε άσκηση της δραστηριότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή σε αντίθεση με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. Δ6/Β/οικ. 5825/2010 Κοινής Απόφασης «Έγκριση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΚΕΝΑΚ) (ΦΕΚ Β΄ 407), υποπίπτοντας στην παράβαση του άρθρου 56, παρ. 1, εδάφιο ζ του Ν.4409/2016 (ΦΕΚ Α΄ 136).

Η επιβαλλόμενη κύρωση επιμερίζεται ανά παράβαση ως ακολούθως :

  1. Για την 1η παράβαση: Χρηματικό πρόστιμο ύψους εκατόν εικοσιπέντε Ευρώ (125 Ευρώ).
  2. Για την 2η παράβαση: Χρηματικό πρόστιμο ύψους εκατόν εικοσιπέντε Ευρώ (125 Ευρώ).
  3. Για την 3η παράβαση: Χρηματικό πρόστιμο ύψους διακοσίων πενήντα Ευρώ (250 Ευρώ).
  4. Για την 4η παράβαση: Χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων τριών Ευρώ (1003 Ευρώ).

Στην ανωτέρω απόφαση επιτρέπεται να ασκηθεί ενδικοφανής προσφυγή ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εντός προθεσμίας σαράντα (40) ημερών από την κοινοποίηση τους. Το B2Green.gr σεβόμενο τη δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης, δε δημοσιεύει το όνομα του ενεργειακού επιθεωρητή.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s