Ένας ουρανοξύστης για μέλισσες!

Ανελκυστήρας ΒΈναν ασημένιο πύργο για μέλισσες κατασκεύασε μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο του Buffalo. Ο Ανελκυστήρας Β, όπως ονομάζεται, είναι ένας ουρανοξύστης για τα μέτρα των μελισσών ύψους 6,5 μέτρων.

Πρόκειται για την προσπάθεια στέγασης μιας αποικίας μελισσών που βρέθηκαν να ζουν σε ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα γραφείων στο Silo City, μια υποβαθμισμένη περιοχή με ανελκυστήρες σιτηρών στις όχθες του ποταμού.

Αυτός ο μοναδικός «ουρανοξύστης» έχει προκαλέσει μεγάλη περιέργεια στο κοινό, τόσο λόγω των κατοίκων του, όσο και εξαιτίας του  τολμηρού σχεδίου του. Είναι «ντυμένος» περιμετρικά με διάτρητο χάλυβα που αποσκοπεί στην προστασία της κυψέλης από τον άνεμο, ενώ ρυθμίζει τη θερμοκρασία της κυψέλης, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει πολύ ζέστη το καλοκαίρι ή πολύ κρύο το χειμώνα.

Οι μέλισσες ζουν σε ένα κουτί από plexiglass στην κορυφή του κτιρίου, έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί να τις παρακολουθεί. Το κουτί είναι συνδεμένο με ένα σύστημα τροχαλιών, ώστε οι μελισσοκόμοι μπορούν να το φέρουν με ασφάλεια κάτω στο έδαφος για λόγους συντήρησης. Εξαιτίας αυτού του μηχανισμού το έργο ονομάστηκε Ανελκυστήρας B.

Η κατασκευή αυτή αποτελεί μια συμβολική κίνηση για την αναγέννηση του Silo City τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

πηγές:

Υποβολή σχολίου