Η ομάδα TUC Eco Racer του Πολυτεχνείου Κρήτης στον Shell Eco Marathon

TUC Eco RacingΓια έκτη συνεχή χρονιά η ομάδα TUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon, που φέτος πραγματοποιείται 15-19 Μαίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η ομάδα TUCer (Technical University of Crete Eco Racing) είναι η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που αναπτύσσει και εξελίσσει οχήματα πόλης χαμηλής κατανάλωσης. To 2008 κατασκευάστηκε το πρώτο όχημα της ομάδας και το 2010 ήταν έτοιμο το τρίτο πρωτότυπο όχημα ER10. Τα οχήματα χρησιμοποιούνται ως πλατφόρμες καινοτομίας για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών ενώ ταυτόχρονα η ομάδα συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμου, ανταγωνιζόμενη ιδρύματα του εξωτερικού.

Ο Μαραθώνιος Shell Eco-marathon αποτελεί πρόκληση σε ομάδες φοιτητών από όλο τον κόσμο για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να δοκιμάσουν οχήματα εξαιρετικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Νικητές ανακηρύσσονται οι ομάδες που διανύουν τη μεγαλύτερη απόσταση χρησιμοποιώντας τη μικρότερη δυνατή ενέργεια. Μια διοργάνωση που θέτει το ζήτημα του ποιο θα είναι το μέλλον όσον αφορά τις μεταφορές και ενθαρρύνει τους νέους μηχανικούς να φθάσουν στα όρια της απόδοσης των καυσίμων. Η ομάδα TUCer μόλις πέρασε με επιτυχία τη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου, ενώ ακολουθούν οι δοκιμές εντός του αυτοκινητοδρόμιου.

πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s