Μειωμένη ζήτηση και ενεργειακό κόστος καταδικάζουν την εγχώρια τσιμεντοβιομηχανία!

ΤσιμέντοΤο υψηλό κόστος της ενέργειας θεωρεί η τσιμεντοβιομηχανία βασικό υπεύθυνο για το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει σήμερα στη χώρα μας. Τα στελέχη του κλάδου τονίζουν ότι τα τιμολόγια που πληρώνουν οι εγχώριες βιομηχανίες είναι από τα υψηλότερα διεθνώς, ενώ η δυνατότητα παραγωγής τσιμέντου είναι σήμερα εξαπλάσια της ζήτησης.

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι η ζήτηση βρίσκεται σήμερα στα επίπεδα του… 1960, καθώς η κρίση έχει περιορίσει σημαντικά την οικοδομική δραστηριότητα στην χώρα μας. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι εταιρείες του κλάδου, το 2013 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς και οι υπόλοιπες χώρες της ΝΑ Ευρώπης επηρεάζονται από την ύφεση και μειώνουν την δική τους ζήτηση.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο διευθύνοντας της Τιτάν, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση της τσιμεντοβιομηχανίας, την περασμένη Παρασκευή. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Υπάρχουν ξεκάθαρες απειλές. Η κυριότερη είναι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Από τις 9 συνολικά χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται η Τιτάν, η Ελλάδα έχει μακράν το υψηλότερο ενεργειακό κόστος. Η δεύτερη σημαντική απειλή είναι το κόστος του χρήματος, που είναι μεγαλύτερο από αυτό των υπόλοιπων ανταγωνιστών της τσιμεντοβιομηχανίας».

πηγή:

Υποβολή σχολίου