Τι προβλέπεται για την παράταση προθεσμίας δήλωσης αυθαιρέτων

ΑυθαίρεταΤην πρώτη παράταση στην προθεσμία δήλωσης αυθαιρέτων μέσω του ν.4178/13 αποφάσισαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών. Σε όλη την περίοδο της παράτασης, δηλαδή από τις 8 Φεβρουαρίου του 2015 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2016, θα ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής και ιδίως οι 60 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και για όσους υποβάλουν δήλωση σήμερα. Επίσης, παρατείνεται για 6 μήνες η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων εγγράφων από τον μηχανικό που υποχρεωτικά φέρνει σε πέρας τη διαδικασία.

Επομένως, ο μηχανικός υποχρεούται να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσα σε 24 μήνες (δηλαδή 2 χρόνια) από την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου. Για να δοθεί η παράταση, το ΥΠΕΚΑ προχώρησε προ ημερών σε νομοθετική ρύθμιση, μέσω του ν.4315/14 για την εισφορά σε γη και χρήμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς του προηγούμενου νόμου για τα αυθαίρετα (ν.4014/11) παρατάθηκε 6 φορές, έως ότου αντικαταστάθηκε από τον ν.4178/13. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στους δύο νόμους για τα αυθαίρετα έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής 805.682 αυθαίρετα.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s