Μείωση στα τιμολόγια ρεύματος εξετάζει η ΔΕΗ

ΔΕΗΤη δυνατότητα μειώσεων των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, με τη συνδρομή εξωτερικού οίκου, εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς το θέμα θέτουν επιτακτικά οι μεγάλοι πελάτες της επιχείρησης, αναμένοντας τα οφέλη από τη συνεχιζόμενη μείωση των καυσίμων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) αλλά και τη θετική επίπτωση από τις αλλαγές στη χονδρική αγορά.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ΔΕΗ έχει ήδη αναθέσει την εξέταση των επιπτώσεων των παραπάνω παραμέτρων στο κόστος της, σε ανεξάρτητο οίκο και τα αποτελέσματα αναμένονται σε περίπου έναν μήνα. Στόχος να μετακυλήσει το όποιο όφελος προκύψει στην κατανάλωση, πλην όμως της βιομηχανίας υψηλής και μέσης τάσης, καθώς στις δύο αυτές κατηγορίες πελατών προσφέρει ήδη εκπτώσεις.

Παρά τη σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου και την αναμενόμενη, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, αλλά και την εξοικονόμηση περίπου 150 εκατ. ευρώ συνολικά από τις αλλαγές στη χονδρεμπορική αγορά, πεποίθηση της διοίκησης της ΔΕΗ είναι ότι υπάρχει περιθώριο για περιορισμένες μειώσεις.

Την ίδια ώρα, οι βιομήχανοι επαναφέρουν στη συζήτηση το θέμα του κόστους για τον προσδιορισμό των τιμολογίων, αμφισβητώντας τις αποφάσεις των δύο έκτακτων γενικών συνελεύσεων της ΔΕΗ, τον Φεβρουάριο και τον Δεκέμβριο του 2014.   Μάλιστα, η ΕΒΙΚΕΝ απέστειλε χθες επιστολή προς τον κ. Αρ. Ζερβό ζητώντας τη δυνατότητα διαπραγματεύσεων με τους πελάτες υψηλής και μέσης τάσης εξατομικευμένων τιμολογίων που να αντανακλούν το πραγματικό κόστος. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΒΙΚΕΝ θεωρεί πως θα πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με κάθε έναν από τους πελάτες αυτούς ξεχωριστά, ανάλογα με το ιδιαίτερο ατομικό προφίλ κατανάλωσης του κάθε πελάτη. Παράλληλα, θέτει και θέμα μείωσης των συντελεστών του ΕΦΚ φ/α και ηλεκτρικής ενέργειας από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις 26 Ιανουαρίου, αλλά και μειωμένες επιβαρύνσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και ΑΠΕ, με στόχο να αποκτήσει η βιομηχανία ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, αλλά και να μπορέσει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s