Προχωρούν κανονικά τα μεγάλα έργα

οδικά έργαΤο πάγωμα του διαγωνισμού των περιφερειακών αεροδρομίων προανήγγειλε χθες ο κ. Σταθάκης, ο οποίος, ωστόσο, τόνισε ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι συμβάσεις για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων και κυρίως των οδικών.

«Συνεχίζουμε κανονικά τα μεγάλα έργα, από την άλλη πλευρά είμαστε αντίθετοι στις αποκρατικοποιήσεις», είπε χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Υποδομών από τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπογραφούν οι συμβάσεις για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

«Αναγνωρίζω ότι ο κύκλος των έργων πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γρήγορα γιατί προσφέρουν στους πολίτες. Από την άλλη πλευρά δεν θα δώσουμε συνέχεια στις αποκρατικοποιήσεις και το ΣΔΙΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αστικές συγκοινωνίες. «Υπάρχουν πολλοί τομείς όπου θα υπάρξει πλήρης συνέχεια από τη νέα διοίκηση», όπως οι αστικές συγκοινωνίες και οι τηλεπικοινωνίες. Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε τεράστιο ανοικτό κεφάλαιο την προοπτική της Ελλάδας να μετατραπεί σε ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο, παρότι -όπως είπε- υπάρχουν διαφωνίες για τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Αλλαγή… κατεύθυνσης από αυτή των τελευταίων δεκαετιών στα δημόσια έργα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης από την πλευρά του.

«Η νέα διακυβέρνηση θα δώσει έμφαση στον στρατηγικό σχεδιασμό των έργων, ιδιαίτερα στην προφανή αναγκαιότητα για κανόνες, και διαφάνεια προτύπων και διαδικασιών στο σύστημα παραγωγής δημόσιων έργων», είπε χαρακτηριστικά. «Η κατεύθυνση για όλα αυτά πρέπει να είναι άλλη από αυτή των τελευταίων δεκαετιών και να υπηρετείται ο σχεδιασμός της χώρας και όχι αλλότριοι σχεδιασμοί», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να έχουμε σύνταξη προτύπων στις Βρυξέλλες, χωρίς συμμετοχή της Ελλάδας, και να υποχρεώνεται η χώρα ακόμη και στα δικά της έργα να χρησιμοποιεί ξένα προϊόντα». Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι είναι υπερήφανος για το έργο που παρήχθη κατά το διάστημα που ήταν στο υπουργείο.

της Μαρίας Μόσχου
αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s