Νέος πρόεδρος του ΤΕΕ ο Γιώργος Στασινός

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ«Στις δύσκολες αυτές ώρες για τη χώρα, τους πολίτες και τους μηχανικούς, έχουμε θέληση, όρεξη, γνώση, δυναμισμό, σύνδεση και ρεαλισμό για να δώσουμε στο ΤΕΕ τον παρεμβατικό ρόλο που χρειάζεται η χώρα» δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Στασινός, πολιτικός μηχανικός, με παρουσία στο ΤΕΕ ως μέλος της αντιπροσωπείας ΤΕΕ από το 2006 και της διοικούσας επιτροπής από το 2014, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ- Ανανέωση Πρωτοπορία) αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από τα μέλη της κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης και «Βουλής των Μηχανικών», ύστερα από δύο ψηφοφορίες.

Στην τελική ψηφοφορία, συγκέντρωσε 66 ψήφους, έναντι των Ανδρεαδάκη Νικόλαου (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών) με 54 ψήφους και Σεραφίδη Θεόδωρου (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί- ΕλΕΜ) με 22 ψήφους.

«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ εκφράζει τη θέληση όλων των μηχανικών για δουλειά και πρόοδο. Είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη να σε εμπιστεύονται οι συνάδελφοί σου σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για το ΤΕΕ αλλά και για τη χώρα. Και θα το πράξουμε. Γιατί ζούμε στην αγορά και δημιουργούμε στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός.

Καταλήγοντας, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ, τόνισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να μας κρατήσει πίσω. Μπορούμε και θα καταφέρουμε πολλά. Το μέλλον ανήκει σε όσους θέλουν, μπορούν και ξέρουν. Σε όλους μας».

Ο κ. Στασινός είναι δπλωματούχος πολιτικός μηχανικός πανεπιστημίου Πατρών και ελεύθερος επαγγελματίας, σύμβουλος δημόσιων οργανισμών, ΕΠ. Προγραμμάτων, ΟΤΑ και επιχειρήσεων για την απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (2004-2010), μέλος του ΔΣ της ΟΣΕ ΑΕ (2009), πρόεδρος της Εθνικής συντονιστικής επιτροπής για την πανευρωπαϊκή καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Όλοι διαφορετικοί – Όλοι Ίσοι» (2006-2007), μέλος Ε.Γ. ΟΝΝΕΔ (2001-2004) και μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ (1998-2006).

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s