Σιδερένια γέφυρα από 3D εκτυπωτή

3D-Printed-Steel-Bridge-Amsterdam-6-e1434579601162Σιδερένια γέφυρα εκτυπωμένη σε τρισδιάστατο εκτυπωτή σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ολλανδική εταιρεία startup, η MX3D, για να συνδέσει τις δύο όχθες ενός καναλιού στο Άμστερνταμ ― τεχνική η οποία αναμένεται μελλοντικά να αξιοποιηθεί ευρέως σε κατασκευαστικά έργα. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν μια γέφυρα για πεζούς, σύμφωνα με την εταιρεία, που ελπίζει ότι θα καταφέρει να ξεκινήσει το εν λόγω πρόγραμμα έως τον Σεπτέμβριο. Οι εκτυπωτές θα αποτελούνται από μηχανικούς βραχίονες οι οποίοι θα σχεδιάζουν φαινομενικά «από το τίποτα» τη γέφυρα, καθώς θα «προχωρούν» από τη μία άκρη του καναλιού στην άλλη.

Οι ειδικά σχεδιασμένοι ρομποτικοί βραχίονες θερμαίνουν το μέταλλο που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή στους 1.500°C και θα δημιουργήσουν ουσιαστικά τη σιδερένια γέφυρα σταγόνα-σταγόνα με τη βοήθεια ενός προγράμματος υπολογιστή. «Η βασική αρχή πίσω από την κατασκευή είναι πολύ απλή: έχουμε συνδέσει ένα εξελιγμένο μηχάνημα με έναν κλασικό βιομηχανικό ρομποτικό βραχίονα», σχολίασε ο σχεδιαστής της γέφυρας, Γιόρις Λάαρμαν. «Τώρα χρησιμοποιούμε το δικό μας έξυπνο λογισμικό, ώστε τα μηχανήματα να μπορέσουν να εκτυπώσουν τα περίπλοκα μεταλλικά σχέδια», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, ρομποτικοί βραχίονες έχουν αξιοποιηθεί για την εκτύπωση μικρότερων κατασκευών, αλλά η συγκεκριμένη γέφυρα θα αποτελέσει την πρώτη απόπειρα για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου οικοδομήματος με τη βοήθεια της καινοτόμου τεχνολογίας.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s